1. مقاومت بيشتر در برابر زلزله نسبت به سفال و آجر به علت يکپارچه کردن ساختمان
عدم اتصال مناسب و گير ودار مصالح سنتی به اسکلت ساختمان و همچنين فقدان يكپارچگي و چسبندگي مناسب بين اجزاي تشكيل دهنده ، (فقط ملات بین آنها میباشد ) باعث ميشود که اين نوع از مصالح در برابر زلزله با شدت متوسط به بالا چندان مقاومتی نداشته و به براحتي فرو بريزند .
در حالیکه در روش مبتني بر RICF – دابل پانل- و پانلهای سه بعدی به دلیل گستردگی شبکه فولادی در تمامی اعضا سطوح ، احتمال ایجاد آوار و ریزش های ناشی از جدایش مصالح در بارگذاری های لرزه ای به حداقل ممکن کاهش می یابد به گونه*ای که در حالات حدی نهایی باربری، اجزای گسیخته شده در محل خود باقی می مانند
از طرفی مهمترین نکته ساز ه ای در سیستم های ، تکمیل نیازمندی های اتصالات بعد از نصب پانلها در محل و قبل از بتن پاشی آن ها می باشد که این موضوع موجبات ایجاد ساختاری یکپارچه با اتصالات همگن و مطمئن را فراهم می آورد بنابراین ساختمان*هاي ساخته شده با سيستم دابل پانل دارای ساختار صلب با قابلیت باربری سه بعدی و عملکرد جعبه ای برای تحمل تمامی بارهای ثقلی و جانبی می*باشد. در این ساختار با توجه به یکپارچگی تمامی دیوارهاي دابل و سقف ها و اتصال کلیه زوایا، سازه ای با عملکرد جعبه ای ساخته می شود. به همین دلیل درجات آزادی فعال سیستم به تعداد فزاینده ای افزایش یافته به گونه ای که بر خلاف سیستم های قابی نیروهای ایجاد شده در سیستم به صورت گسترده در نقاط مختلف پخش و شدت آنها به مراتب کاهش می یابد. این موضوع مزایای مختلفی از جمله کاهش مساحت مورد نیاز شالوده، جلوگیری از ایجاد نیروهای بلندشدگی در پای سازه، عدم ایجاد ممان پیچشی مضاعف ، افزایش مفاصل پلاستیک در سازه تا حصول ناپایداری را موجب می شود که این موارد به دلیل یکپارچگی و درجات آزادی فزاینده سیستم می باشد.
2 . تقليل چشم گير زمان اجرای ساختمان و سهولت اجرای سازه
از ديدكارفرمايان ، سرعت بالاي اجراي كار ، آيتمي است كه با مهار تورم و فرار از گران شدن مصالح و دستمزدها در پروژه هاي بزرگ و طولاني و نيز بازگشت سريعتر سرمايه گذاري طي يك سيكل ساخت و فروش، از مزيتي استثنائي برخوردار بوده كه با فرمولهاي اقتصاد كلان ميتوان براي آن معادل ريالي ارزش افزوده را محاسبه نمود.
از خصوصيات بارز سيستم دابل پانل ، سرعت بالاي اجرا، امكان شروع سريع عمليات بدون نياز به صرف زمان براي ساخت قالبهاي بزرگ، قالب برداري، عايق بندی و قابليت استفاده براي دامنه بزرگي از ساختمانسازي سفارشي و تك، تا انبوهسازي، بدون محدوديت در حداقل تعداد واحدها ، مي*باشد.
از طرفی با قرار دادن شبكه هاي ميلگرد به عنوان آرماتور بندي سراسري در داخل دابل پانل ها ، بالاترين درصد پيش ساختگي بدست آمده كه در آن با حذف فعاليتهاي آرماتور بندي و قالب بندي به روش هاي رايج، زمان اجرای ساختمان به طور چشمگیری کاهش میيابد.
از طرف دیگر از آنجا که ديوارهاي دابل عليرغم باربري سازه اي نقش جداکننده فضاهای معماری نیز می باشند، استفاده ا ز سایر جداکننده های غیر باربر به حداقل می رسد. همچنین به دلیل ساخت اعضای نیمه پیش ساخته در کارخانه و حمل و نصب سریع آن، سرعت اجرای کار به نحو قابل توجهی افزایش می یابد.
همچنین كليه سطوح دابل پانل ها با شبكه مفتولي مسلح گرديده ، اجراي انواع سطوح تمام شده مانند گچ و خاك، سفيد كاري، نماي سنگي (تر و خشك) و نماي سيماني با ملات مسلح و با دوام براحتي امكان پذير مي باشد.
از طرفی با توجه به تولید صنعتی دابل پانل و همچنین ظرافت ها و نوع ساخت ، این سیستم ها از نوع اجرای صنعتی ساختمان محسوب می شوند. در این راستا با در نظر گرفتن مدیریت پروژه و فرآیند مهندسی ارزش می توان بهره* وری تولید مسکن را افزایش داد.
3. عايق در مقابل حرارت ، برودت ، رطوبت
ديوارها و سقف هاي بتني به لحاظ جرم و فشردگي بالا و وجود شبكه متراكم ميلگرد در آن از ضريب هدايت حرارتي بالايي برخوردارند و در صورت عدم وجود ايزولاسيون شيميايي مانند قير، رنگ، ايزوگام و يا بتنهاي ويژه و نفوذ ناپذير، از آب بندي كافي در برابر شرايط جوي و آبهاي زيرزميني برخوردار نمي باشند. در روش عايقهاي ماندگار مسلح مهمترين مزیت، عايق بودن دابل پانل ها و سقفها در برابر گرما و سرما و نيز عايق بودن در برابر رطوبت مي باشد. آمار نشان می*دهد حدود 40 درصد مصرف سوخت کشور ما صرف گرمایش و سرمایش در ساختمانها می*گردد،که با گرانی قیمت سوخت و ... اهمیت عایق حرارتی بودن ساختمانها مشخص می گردد. در گذشته نه چندان دور و بخصوص در شهرهای کویری و جنوب کشور و در مناطق سردسیر، برای حفظ حرارت مطلوب ساختمان از دیوارهای قطور آجری یا خشتی استفاده می*کردند و حتی در بسیاری از ساختمانها قطر دیوار به 60 تا 80 سانتیمتر می*رسید و هم چنین در سقفها سعی می گردید تا آنجا که تیر ها جواب میداد ضخامت سقف را با کاه گل اضافه نمایند.
طبق مبحث 19 مقررات ملی ساختمان ، بخش ضرائب حرارتی مصالح ، ضریب حرارتی برای سفال عدد 0/1 تا 35/1 و برای عایق پلی استایرن(ماده اصلي بكاررفته در قالب هاي عايق مانداگار) عدد 041/0 تا 047/0 آورده شده است. به عبارتی قابلیت هدایت حرارتی پلی استایرن حدود 3% آجر می*باشد.بنابراین وجود پلی استایرن به ضخامت 10 سانتيمتر در ذات دابل پانل ها باعث بهبود عملکرد حرارتی آن در مقايسه با ساير ديوارهاي اجرا شده با مصالح بنايي مي باشد. .
با استفاده از این سیستم علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی، در هزینه تأسیسات حرارتی و برودتی ساختمان ها نیز صرفه جویی قابل ملاحظه ای به وجود خواهد آمد.
ضرايب هدايت حرارتي برخي عايق ها و مصالح ساختماني- برگرفته از مبحث 19 مقررات ملي ساختمان:[td]
شرح[/td][td]نوع عایق[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]0.025[/TD]
[TD]0.041[/TD]
[TD]پشم شیشه[/TD]
[TD]در نمونه های سفید و زرد است.این ماده از ذوب شیشه و تبدیل آن به الیاف ریز تولید می شود . این الیاف به صورت رول یا پانل در آمده . پشم شیشه در مقابل آتش مقاوم است . پشم شیشه به راحتی بریده و نصب می شود . براي ديوار خانه هاي مسكوني توصيه نمي شود.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]0.039[/TD]
[TD]Thermal conductivity
(w/mºk)[/td][td]مصالح ساختمانی و عایق ها[/TD]
[TD]آجر[/TD]
[TD]ضریب هدایت حرارتی آجر 29 برابرضریب هدایت حرارتی پلی اورتان، 18 برابر ضریب هدایت حرارتی پلی استایرن و 19، برابر ضریب هدایت حرارتی پشم شیشه می باشد از این مقایسه نتیجه می گیریم که آجر نسبت به این عایق ها دارای انتقال حرارت بسیار بالایی است. پس استفاده از عایق ها نسبت به آجر در بهینه سازی مصرف انرژی بسیار موثر بوده و به کاهش اتلاف انرژی که هم اکنون در کشور ما در جایگاه خاصی می باشد کمک به سزایی می کند.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]0.795[/TD]
[TD]گچ و سیمان[/TD]
[TD]پلی اورتان[/TD]
[TD]ضریب هدایت حرارتی پلی اورتان 0.035 برابر ضریب هدایت حرارتی آجر و سیمان ، 0.032برابر ضریب هدایت حرارتی ما سه می باشد. با مقایسه میان این دو حالت نیز به نتیجه مشابه می رسیم که این ماده در مقایسه با مصالح سنتی بسیار بهینه در مصرف انرژی می باشد.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]0.041[/TD]
[TD]پشم شیشه[/TD]
[TD]ضریب هدایت حرارتی پشم شیشه 0.055 برابر ضریب هدایت حرارتی آجر و سیمان و 0.05 برابر ضریب هدایت حرارتی ما سه می باشد.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
4. عايق در مقابل صوت
در یک ساختمان ، میزان صوت انتقالی از اهمیت بسزایی برخوردار است. دیوارهای خارجی بایستی سر و صدای خارج از ساختمان را جذب کرده و مانع عبور آن شوند و همچنین دیوارهای داخلی و سقف*ها باید مانع از انتقال صدا بین اتاق*ها و واحدهای یک آپارتمان شوند .
این مساله به خصوص در شهرهای بزرگ با وجود آلودگیهای شدید صوتی نمود بیشتری پیدا می*کند. معضلی که سالها نسل بشر به آن مبتلاست و باعث بیماری های جسمی و روحی زیادی شده است.
یک دیوار عایق صوتی برای عملکرد مناسب بایستی جرم زیادی داشته باشد تا مانع انتقال صدا شود ولی اینکار باعث افزایش جرم ساختمان و در نتیجه تشدید اثر زلزله می*گردد. ضمن اینکه هزینه اجرای این دیوارها به مراتب بیش از دیوار معمول می*باشد. این مشکل را می*توان با عايقهاي ماندگار مسلح (دابل پانل) حل نمود. 5. مقایسه میان مصالح ساختمانی و عایقها از لحاظ اقتصادی در ساختمان سازی[td]مواد ساختمانی و عایق ها[/TD]
[TD]نتیجه گیری حاصل از این مقایسه[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]860mm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]380mm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]140mm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]45 mm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]40mm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]35mm[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
مطابق مبحث نوزدهم مقررات ملي ساختمان و مسكن عايق حرارتي مورد استفاده در مسكن به عايقي اطلاق ميشود كه داري ضرايب هدايت حرارتي w/m.k 065/0 و مقاومت حرارتي مساوي و يا بيشترm².k/w 5/0 باشد
طبق نتايج تاييد شده آزمايشات شركت M2 بر روي پانلهاي دوبل مقاومت حرارتي دابل پانل به ضخامت فوم (5 +5 ) برابر m².k/w 3.15 ميباشد. كه همانطور كه ملاحظه ميشود مقاومت حرارتي اين ديوار 6 برابر ميزان حداقل مجاز ميباشد.
6. مقاوم در برابر آتش سوزی و عدم تصاعد گاز سمی
با پيشرفت صنايع پتروشيمي، ابتدا از پلي اورتان(فوم) به عنوان لايه عايق حرارتي در ديوارهاي ساختمانهاي پيش ساخته و كوچك استفاده شد ولي به علت امكان آتش سوزي و نيز تصاعد گاز مسموم كننده سيانيد هيدروژن، عملاً استفاده از آن به توليد ساندويچ تری دی پانل هاي بكار رفته در ساخت كانكسها، كيوسكها و اطاقكهاي موقت و كارگاهي محدود گرديد.محصول پيشرفته بعدي كه جايگزين آن گرديد پلي استايرن منبسط شده (يونوليت) بوده که در عايقهاي ماندگار مسلح(دابل پانل ها) بکار رفته است. این ماده ابتدا در صنايع بسته بندي كاربرد داشته و با اضافه كردن ماده افزودني تاخير اندازنده آتش (جلوگيري كننده از گسترش شعله ) در مواد اوليه آن، از آنجا كه در فرمولاسيون آن، گاز خفه كننده وجود نداشت، نقش عايق مناسب و سالمي را براي پوسته خارجي بناها را ايفا كرد.
7. وابستگی کمتر به شرايط جوی
استفاده از این سیستم, شرایط بتن* ریزی را آنچنان آسان می*کند که پیشرفت و اجرای عملیات به دمای محیط و شرایط آب و هوايی منطقه مربوط نمی*شود .به عبارتی در دمای بالا, تبخیر و در دمای پائین یخ زدگی به وجود نمی*آید و لذا هیچگونه افزوده ای به بتن اضافه نمی*گردد و همچنین بتن پس از تکمیل این مرحله که به مراتب در مدتی کوتاهتر از موارد مشابه سنتی صورت می*گیرد، سریعاً با مقاومت بالا بعمل آمده و سخت می*گردد.
8.(خلاصه مزيتهاي فني سيستم خانه سازي به روش قالب هاي عايق ماندگار)
- مقاومت چشمگير در برابر زلزله ، طوفان ، سيل و انفجار بدليل يكپارچگي اجزا و اتصالات قوي با گيرودار مناسب. a
: كاهش هزينه هاي بهره برداري. (Saving Energy) صرفه جويي در برابرانرژي - b
- سرعت درعمليات اجرا و كاهش زمان برگشت سرمايه و جلو گيري ازافزايش تعديلات ناشي از تورم. c
- كاهش پرت مصالح و منابع ملي. d
e- عمر بيشتر ساختمان در مقايسه با فريم هاي فلزي در مقابل خوردگي به دليل استفاده از شبكه فولادي گالوانيزه.
- كنترل كيفي دقيقتر قطعات سازه اي در داخل كارخانه.منبع:تری دی پانل